Valtherweg 23, 7873AA Odoorn
+31 591 513700
kantoor@dekens.nu

Verbintenissenrecht

Verbintenissenrecht

Verbintenissenrecht is waarschijnlijk een van de meest omvattende rechtsgebieden en gaat over verbintenissen tussen (rechts)personen. We sluiten immers allemaal dagelijks diverse overeenkomsten. Of het nou gaat om het kopen van een auto bij de garage of het afsluiten van een telefoonabonnement, het zijn allebei overeenkomsten die gesloten worden.

Bij die overeenkomsten kan veel mis gaan: de gekochte auto blijkt bij thuiskomst al een kapotte motor te hebben of het telefoonabonnement blijkt door een slechte netwerkdekking op veel plaatsen niet te werken. Op zo’n moment kan er sprake zijn van schade, bijvoorbeeld doordat er voor het repareren van de auto hoge kosten gemaakt moeten worden. In zo’n situatie kan er tussen de verkoper en de koper een geschil ontstaan over de aansprakelijkheid en de schade. Wij kunnen u in zo´n situatie adviseren en bijstaan.

Soms is er ook sprake van aansprakelijkheid en schade zonder dat sprake is van een overeenkomst. Daarbij kan worden gedacht aan de hond van de buurman die u zonder aanleiding aanvalt met kapotte kleding en een lelijke wond tot gevolg of iemand die per ongeluk tegen uw auto aan rijdt en een flinke deuk in uw auto achterlaat. In zo´n geval kan sprake zijn van een onrechtmatige daad of risicoaansprakelijkheid. Wij kunnen voor u de wederpartij aansprakelijk stellen en u helpen om uw schade vergoed te krijgen.

Neemt u voor meer informatie vrijblijvend contact met ons op voor advies.

Huurrecht

Bij het (ver)huren van een woning of bedrijfsruimte bestaan er zowel rechten als plichten voor zowel de huurder als voor de verhuurder. Over de invulling van deze rechten bestaat tussen de huurder en de verhuurder nogal eens een verschil van inzicht. Heeft u een geschil met uw (ver)huurder? Onze advocaten kunnen u adviseren en bijstaan bij elk geschil met uw (ver)huurder.

Heeft u een geschil met uw (ver)huurder en wilt u meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons kantoor op.

Incassozaken

Heeft u werkzaamheden verricht en/of goederen geleverd, maar worden de facturen niet door de afnemer betaald? Wij kunnen u helpen om alsnog betaling van uw debiteur te ontvangen. In overleg met u bepalen wij onze werkwijze, aangezien elke situatie een eigen aanpak vraagt.

Betaalt uw debiteur niet na uw schriftelijke aanmaningen? Wij kunnen er in de meeste gevallen voor zorgen dat uw debiteur alsnog tot betaling over gaat.

Wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op.

Consumentenrecht

Heeft u als consument een product gekocht van een professionele verkoper zoals een winkel of een garage, dan wordt die koopovereenkomst beheerst door het consumentenrecht. Het uitgangspunt van de wetgever bij het consumentenrecht is dat de onwetende burger bescherming verdient. Het is echter niet altijd vanzelfsprekend dat de burger die bescherming ook krijgt van de professionele verkoper. In dat geval kunnen wij u helpen om uw recht te halen. En als u een rechtsbijstandverzekering heeft, dan worden de kosten van rechtsbijstand vaak door uw verzekering vergoed.

Meer weten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

Arbeidsrecht

Om problemen te voorkomen is het belangrijk arbeidsrechtelijke aangelegenheden op voorhand goed te regelen. Wij adviseren daarom zowel werkgevers als werknemers met vragen om tijdig advies in te winnen.

Om conflicten te voorkomen adviseren wij ondernemers graag over uw P&O-beleid en dossieropbouw. Maar ook werknemers kunnen bij ons terecht voor juridisch advies over arbeidsrechtelijke vragen en conflicten.

Komt het onverhoopt toch tot een geschil? Dan proberen wij eerst om onderling tot een oplossing te komen door middel van bemiddeling en onderhandelingen. Indien dit niet tot een oplossing leidt, zullen we een het geschil aan de rechter voorleggen.

Heeft u een arbeidsrechtelijke vraag of geschil? Neem dan contact met ons op voor meer informatie.