Valtherweg 23, 7873AA Odoorn
+31 591 513700
kantoor@dekensadvocaten.nl

Jeugd(straf)recht

Jeugd(straf)recht

Hoewel elke ouder hoopt dat zijn/haar kind nooit voor de rechter hoeft te verschijnen, zijn er tal van situaties denkbaar waarbij ook een minderjarige behoefte heeft aan rechtsbijstand.

Strafrecht

Dit is bijvoorbeeld het geval indien uw kind verdacht wordt van een strafbaar feit. In zo’n geval kan uw minderjarige zoon of dochter een oproep ontvangen voor een zogenoemde TOM-zitting of een dagvaarding ontvangen om bij de kinderrechter te verschijnen. In zo’n geval heeft uw minderjarige kind meestal recht op kosteloze rechtsbijstand van een advocaat. In de meeste gevallen zal de rechtbank een advocaat aan uw kind toewijzen. Uiteraard staat het u vrij om tezamen met uw kind (kosteloos) een zelf gekozen advocaat in te schakelen.

Heeft uw kind een dagvaarding of oproep ontvangen? Neem dan kosteloos contact met ons op voor advies.

Civiel recht

Het is ook denkbaar dat de gemeente in samenspraak met één of meer hulpverlenende instanties een verzoek bij de rechtbank heeft ingediend om uw minderjarige zoon of dochter uit huis te plaatsen. Het kan daarbij gaan om een gesloten uithuisplaatsing in een jeugdinstelling. In zo’n geval heeft uw kind in beginsel recht op kosteloze rechtsbijstand van een advocaat. In de meeste gevallen zal de rechtbank een advocaat aan uw kind toewijzen. Uiteraard staat het u vrij om tezamen met uw kind (kosteloos) een zelf gekozen advocaat in te schakelen.

Heeft uw kind een oproep van de rechtbank ontvangen? Neem dan kosteloos contact met ons op voor advies.