Valtherweg 23, 7873AA Odoorn
+31 591 513700
kantoor@dekensadvocaten.nl

Over ons

Historie

In 1983 kwam het voormalige bankgebouw vrij nadat de Rabobank een nieuw gebouw aan de Valtherweg te Odoorn had betrokken. Na een aantal kleine interne aanpassingen kon het advocatenkantoor geopend worden, waarbij de originele elementen van het voormalige bankgebouw zijn behouden. Dit was vooral te zien aan de kogelvrije glazenwanden bij de kleine loketten in de wachtkamer en de kluisdeur in de gang. In 1998 is het kantoor compleet verbouwd en vernieuwd, waarbij de geschiedenis van het pand is behouden.

Advocaten

Mr. J. Dekens (Jan) -advocaat-

Na succesvolle afronding van zijn studie Nederlands Recht aan de Rijksuniversiteit Groningen in 1980 is mr. Dekens eerst werkzaam geweest op een advocatenkantoor in Groningen. Op 1 november 1983 is mr. Dekens beëdigd in het arrondissement Assen en werd het kantoor in Odoorn geopend. Mr. Dekens heeft ruim 35 jaar ervaring in de algemene rechtspraktijk en staat bij de Raad voor rechtsbijstand ingeschreven voor o.a. de specialisaties strafrecht, jeugd(straf)recht en personen- en familierecht. Daarnaast staat mr. Dekens ingeschreven als piketadvocaat voor zowel regulier strafrecht als ook jeugdstrafrecht.

Mw. mr. M.A.E. (Margriet) Dekens -advocaat-

Mw. mr. Dekens is in 2013 afgestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen in het Nederlands Recht met de specialisaties Privaatrecht en Ondernemingsrecht. Daarnaast heeft zij naast de bachelor Nederlands Recht ook de bachelor European Law School behaald. Voor de laatstgenoemde bachelor heeft zij in 2009 gestudeerd aan de Queen’s University te Kingston, Ontario, Canada, waar zij diverse vakken heeft gevolgd die zij alle met goed gevolg afsloot.

Mw. mr. Dekens is in de periode 2014-2015 bestuurslid geweest van de Jonge Balie Assen. Van 2015 tot 2017 is zij bestuurslid van de Jonge Balie Groningen-Assen geweest.

Mw. mr. Dekens staat bij de Raad voor rechtsbijstand ingeschreven voor o.a. de specialisaties strafrecht, jeugd(straf)recht en personen- en familierecht. Daarnaast staat mw. mr. Dekens ingeschreven als piketadvocaat in het strafrecht en jeugdstrafrecht.